Парламентарната група на ГЕРБ призовава президента Румен Радев да бъде разсекретена стенограмата от среща

...
Парламентарната група на ГЕРБ призовава президента Румен Радев да бъде разсекретена стенограмата от среща
Коментари Харесай

ГЕРБ иска да се разсекрети стенограмата от срещата на Радев с патриарх Кирил

Парламентарната група на ГЕРБ призовава президента Румен Радев да бъде разсекретена стенограмата от среща между държавния глава и съветския патриарх Кирил.
От ръководещата партия стимулират настояването си с високия публичен интерес към това каква българска национална позиция е била изразена на срещата. Това стана ясно от брифинг в Народното събрание на депутата от ГЕРБ Тома Биков.
 
„ За да бъдат разсеяни всевъзможни подозрения за това дали националната ни позиция е била една при премиера, една при президента “, уточни той. „ Надяваме се президентът да е защитил българската национална позиция “, разяснява Тома Биков.

„ Уважаваме съветската войска, признателни сме, че е водила война в името на българската независимост, само че в нея са взели участие и български опълченци, по този начин както са взели участие и други националности “, изясни депутатът.
 
„ Надяваме се президентът да е защитил националната позиция и България да е имала национална позиция от всички институции по време на честването на 140 години от Освобождението на България “, посочи Биков.

„ Това е тема, обвързвана освен с предишното, а и с сегашното и бъдещето “, уточни депутатът. „ Искаме разсекретяване на стенограмата, с цел да можем всички да се убедим, че на 3 март сме имали единна позиция “, сподели още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР